Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Diamandian kartta

 

Avaa reittikartta.

Yleistä alueesta:

Diamandia sijaitsee tietenkin Pokémon-maailmassa, eli samassa todellisuudessa kuin Kanto, Johto ja muut peleistäkin tutut paikat. Alue koostuu yhdestä suuresta pääsaaresta sekä useita pienemmistä saarista. Kuten maanmuodoista varmasti erottaa, pienemmät saaret ovat aikojen saatossa irrottautuneet Diamandian pääsaaresta. Suurimmalla irrallisella saarella sijaitsee Diamandian pokémonliiga.

Alueen pohjoisosa on tuliperäistä aluetta, jolla sijaitsee myös kuumia lähteitä. Pohjoisosassa myös maanjäristykset ovat yleisempiä kuin eteläosissa, vaikka maan värähtely ulottuu toki koko saaren alueelle.

Suurimmat kaupungit sijaitsevat rannikoilla, minne asuminen on keskittynyt. Diamandian epävirallisen pääkaupungin roolia vetää viiden miljoonan henkilön asuttama Amethyst City. Sää alankoisilla rannikkoalueilla on leutoa ja suotuisaa, sisämaan vuoristoissa taas esiintyy ankaraa kuivuutta läkähdyttävine kesineen ja hyisine talvineen.

Väestö on hyvin jakautunutta rikkaisiin ja köyhiin, mikä näkyy melkein kaikissa suurimmissa kaupungeissa. Niistä löytyy paitsi kauniita hienostoalueita, myös slummeja ja murjuja, joissa rikollisuus kukoistaa. Diamandia ei ole yhteiskunnallisesta rauhallisuudestaan tunnettu paikka, mutta on herättänyt paljon kiinnostusta esimerkiksi huippulaboratorioiden ja niiden tieteellisten saavutusten vuoksi.

Liikkuminen ja tehtävät:

Täti voi liikkua kartalla sellaista tahtia kuin haluaa. Kaikissa paikoissa ei ole pakko käydä, joten voi esimerkiksi puksuttaa junalla jonkun kaupungin ohi, joka ei ehkä sovi omaan tarinaan. Mikäli kuitenkin salit mielii haastaa, ne on haastettava järjestyksessä omissa kaupungeissaan.

Jos täti haluaa palkkion tehtävän suorittamisesta, luvun lopun täytyy olla sellainen, että muut voivat arvioida tehtävän onnistumista. Tehtävän suorittamisen ei ole pakko olla luvun lopussa. Salihaasteet taas on jätettävä kohtaan, jossa lukija saa arvioida, kumpi voittaa. Saman tehtävän kukin täti voi suorittaa vain kerran, vaikka palaisitkin useita kertoja alueelle.

Paikassa, jossa on useampia tehtäviä, voit suorittaa halutessasi vaikka kaikki, et yhtään tai vaikka yhden. Samaan lukuun saa kuitenkin änkeä vain yhden tehtävän.

Rautatie:

Junalippu maksaa 10 lanttia/vierekkäisten kaupunkien väli. Eli esimerkiksi Amber Citystä Tourmaline Cityyn pääsee 10 lantilla, mutta jos aikoo Amberista Margarite Towniin, täytyy maksaa 20 lanttia. Halutessaan voi tietenkin liikkua myös jalan.

Junassa on tarjolla makuuvaunuja, joissa saat käyttöösi pienen huoneen, sekä normaaleja vaunuja, joissa istuu paljon porukkaa. Isoja pokémoneja ei saa pitää junassa ulkona palloistaan. Junassa on kioski, josta saa pikkupurtavaa, sekä fiinimpi ravintola. Lisää tietoa junasta täällä!

HUOM! Salipäälliköitä, muita NPC-hahmoja sekä kartan paikkoja saa vapaasti soveltaa omaan tarinaansa lupia pyytelemättä!

IKUINEN VÄLIAIKAISHUOMIO! Jätetään toi iso saari oikeas ylälaidas kokonaan tyhjäks, sinne tulee liigaan liittyvät asiat sitten joskus eli ei koskaan.

 


Lazulite City

Aloituskaupunkina toimiva keskikokoinen paikkakunta, jossa asuu noin 80 000 henkilöä. Lazulite on tunnettu menestyneistä tiedelaboratorioistaan sekä monitieteisestä yliopistostaan, joka on paikkakunnan pienuudesta huolimatta Diamandian alueen korkein opinahjo. Juuri yliopiston vuoksi kaupungin asukkaista noin neljäsosa on opiskelijoita. Lazulite Cityssä asuu muihin Diamandian kaupunkeihin verrattuna paljon "ulkomaalaisia", esimerkiksi Kantosta tullutta väkeä.

Aloituspokémonin voi saada jostakin kaupungin useista laboratorioista tai muuten vain. Kaupungissa on sekä fiinejä että kurjempia asuinalueita, mutta kaupungin pienuudesta johtuen mitään ankeita lähiöitä epämääräisempiä paikkoja ei ole. Kaupungin suurin ongelma tuntuu olevan kaduille pesiytyneet villipokémonit ja entiset, villiintyneet lemmikkipokémonit, esimerkiksi koirapokémonien laumat saattavat jopa käydä ihmisten kimppuun, jos eksyy väärälle kujalle.

Tehtävää:

Yövy Hina-nimisen vanhan rouvan luona kaupungin laitamilla. Hän haluaa kertoa sinulle synkän salaisuuden. Hinan asunto on täynnä kissapokémoneja, sillä hän rakastaa niitä yli kaiken. Mikäli olet kiva rouvalle ja jaksat hänen elämänviisauksiaan, saat palkkioksi Fluffy Tailin, jota ei voi saada muulla keinoin. Fluffy Tail antaa pokémonille +2op, kertavaikutus.

Lazulite City tehtävineen Namin käsialaa.

 


Neon Route

Neon Routea kuvaillaan päivisin erittäin rauhalliseksi ja leppoisaksi reitiksi kävellä kohti Topaz Townia. Usein Lazulitessa asuvat perheet pakenevat kaupungin humua piknikille reitin viheralueille. Pokémonottelut eivät ole myöskään harvinainen näky ohi kävellessä. Neon Route onkin melkein kokonaan pelkkää tasaista silmää miellyttävää ruohikkoa, muutamaa lehtimetsää unohtamatta.

Iltaisin ja yömyöhään reitti yleensä täyttyy sekalaisesta sakista, esimerkiksi julkisilta katseilta pakevia juopuneita teinejä, eksyineitä "ulkomaalaisia" (jotka etsivät Lazulite Cityä) tai muita hassuja oman elämänsä tien kulkijoita. Kannattaa siis harkita tarkkaan mihin kellonaikaan liikut kyseisellä reitillä!

Täysin villit pokémonit pysyttelevät jostain syystä hyvin piilossa ihmisiltä, mutta omistajiensa hylkäämät lemmikkipokémonit ovat jatkuvasti kerjäämässä herkkuja ohikulkijoilta vanhaan tapaansa...

Neon Route on Sheilan käsialaa.

 


Topaz Town

Topaz Town sijaitsee Diamandian läntisen kanavan rannalla ja toimii tärkeänä väylänä vieraista maista saapuville rahtilaivoille. Kaupungin asukasluku on sangen pieni, ja väestö koostuukin lähinnä kalastajista perheineen. Voit tarvittaessa taivutella jonkun heistä päästämään sinut aluksensa kyytiin ja viemään mantereelle.

Toinen tie ulos Topaz Townista kulkee sen sijaan pohjoisen pitkän sillan kautta, joka vie suoraan Diamandian päämantereelle. Silta on melko uusi, ja asukkaat pitävät sitä vähän turhan hienona heidän pikkukaupunkiinsa, sillä pelkäävät millaista porukkaa se houkuttelee saarelle.

Vuosien saatossa lähes kaikki toiminta (kalastusta ja laivaliikennettä lukuunottamatta) on siirtynyt Lazulite Cityyn, niin myös aikoinaan Topaz Townissa toiminut oma koulu. Vaikka paikkana Topaz on jo kuolemaan päin, se on silti melko rauhallista ja tunnelmallista seutua. Keskustan viihtyisät paistetun kalan tuoksuiset torit ja kojut pitävät kylän elossa.

Tehtävää:

Käy kohti Topaz Townin satamaa! Jos tapaat tarinassasi oheisen taitelijan, niin hän takoo sinulle kuvan hahmostasi ja tarinassa esiintyneestä pokémonistasi.

Taiteilijan kuvat ilmestyvät näytille galleriaan pikimmiten tarinan julkaisusta (maltti on silti valttia)!

Topaz Town tehtävineen Chaon käsialaa.

 


Iron Bridge

Iron Bridge on ihkauusi väylä mantereelle. Sen tärkeimmät kaksi tarkoitusta on tuoda Lazulite City muun Diamandian yhteyteen ja auttaa ulkomailta Topaz Towniin tuotu rahti autoteitse mantereelle. Siltaa voi kulkea myös kävellen, mutta siinä tapauksessa kannattaa varautua kanavan sääolosuhteisiin, sillä suojaa auringolta saati tuulelta ei ole Iron Bridgellä tarjolla.

Silta on Chaon käsialaa.

 


Amber City

Amber City on vilkasliikenteinen ja melko ahdas rannikkokaupunki, jonka asukkaita harvoin kuvaillaan järin ystävällisiksi. Asukasmäärä hipoo melkein 200 000 henkilöä, ja tästä massasta suurempi osa asuu kaupungin länsipuolella, josta rivi- ja kerrostaloja löytyy melkein rantaviivalle asti. Amber Cityn itäisellä laidalla sijaitsee yksi Diamandian rautatien lähtö- ja päätekohdista. Rautatien läheisyydessä on myös slummeja, ja useat kaupunkilaiset tuntevat kotikaupunkinsa enemmän kahtiahalkaistuksi kuin yhdeksi yhtenäiseksi kaupungiksi. Amber Cityn läntisellä puolella sijaitsee useita matkanähtävyyksiä ja valtava kirjasto. Näiden rakennuttamiseen kaupungin johto on yrittänyt santsata saadakseen enemmän näkyvyyttä kartoilla ja tuodakseen itsestään paremman kuvan maailmalle, mutta sen tehokkuudesta voi olla montaa mieltä.

Ranta on melkein vesirajaan saakka ja välillä jopa sen yli täyteen rakennettua aluetta, mutta sieltä täältä voi löytää ihan vapaita rantoja. Näillä rannoilla tosin roikkuu yleensä kaupungin nuoria pitämässä omia juhliaan, joskus hyvällä säällä keskipäivisin lapsiperheitä. Löytyypä kauimmasta nurkasta oma nudistirantakin, jonka kaikki kaupunkilaiset tietävät, mutta sitä ei löydy virallisista kartoista. Rannalla saattaa myös törmätä meripihkaesiintymiin, ja usein myrskyn jälkeen innokkaimmat keräilijät ovat tutkiskelemassa mahdollisia palasia menneisyydestä. Kaupungin keskustassa on viikottain mahdollisuus järjestää tapahtumia, mutta yleensä nämä tapahtumat ovat enemmän ihmisten epätoivoisia yrityksiä päästä omista rojuistaan mahdollisimman kalliilla eroon. 

Tehtävää:

Syystä tai toisesta päädyt pelastamaan pokémonin Amber Citystä. Ei ole väliä onko pokémon rannikolta, slummialueelta vai keskustasta, mutta se täytyy pelastaa syystä tai toisesta juuri tämän kaupungin alueen sisäpuolelta. Mikäli otat pokémonin tiimiisi tällä tavalla, saat kyseiselle pokémonille vapaavalintaisen egg moven! 

Amber Cityn tehtävineen luonut Benél, Nami auttoi tehtävän palkkion kanssa.

 


Argon Route

Argon Route oli aikoinaan kiireinen ja suosittu reitti Amber City ja Tourmaline Cityn välillä, mutta rautatien valmistumisen jälkeen sen suosio hiipui nopeasti. Reittiä ei enää ylläpidetä ollenkaan, joten se on päässyt hyvin huonoon kuntoon, ja kaikki ne lukuisat kioskit ja levähdyspaikat sen varrella ovat ränsistyneet ja autioituneet. Tämä yhdistettynä rehevöityneeseen luontoon ja ylikasvaneeseen ruohikkoon tekee maisemasta aavemaisen ja epämiellyttävän. Monet villipokémonit kuitenkin viihtyvät reitin varrella ja ovat ottaneet sen omakseen.

Argon Route tunnetaan nykyisin kahdesta asiasta: Hylättyjen rakennusten suojissa käydystä laittomasta kaupasta sekä luonnonvaraisista Eeveistä, joiden sanotaan elävän reitin varrella. Jälkimmäinen on tosin enemmänkin huhu, mutta se houkuttelee silti jonkin verran uteliaita pokémonkouluttajia ja keräilijöitä, jotka ovat kyseisestä lajista hurmaantuneita. Kesäaikaan jotkut omistautuneimmat saattavat jopa yöpyä reitin varrella, ihan vain nähdäkseen edes vilauksen Eeveestä, mutta siitä huolimatta luotettava tieto tuon harvinaisen pokémonin läsnäolosta on puutteelista.

Tehtävää:

Tapaat reitin varrella nuoren pariskunnan, jotka ovat saapuneet paikalle etsimään Eeveetä. He harmistuvat nähdessään sinut, sillä uskovat sinun yrittävän pyydystää harvinaisen Eeveen heidän nenänsä alta, joten he haastavat sinut otteluun – häviäjän tulisi lähteä paikalta ja jättää Eevee-apajat voittajalle. Kyseessä on pariottelu, joten sinulla tulee olla kaksi pokémonia osallistuaksesi. Pariskunnan pokémonit ovat tiimisi keskitasolla:

Buneary, uros: Defense Curl, Pound, Foresight, Endure, Quick Attack.

Alolan Sandshrew, naaras: Scratch, Defense Curl, Bide, Ice Ball, Metal Claw.

Mikäli voitat, saat palkinnoksi vapaavalintaisen kehityskiven.

Argon Route on Shinkun käsialaa.

 


Tourmaline City

Tourmaline City on rakentunut laiva- ja rautatieliikenteen solmukohtaan. Hyvät liikenneyhteydet ovat taanneet, että kaupunki vilisee työläisiä, eikä suuren sataman kuhina seisahdu täysin edes yöaikaan. Kaupungin laitamia reunustavat lukuisat teollisuusalueet, nukkumalähiöissä asustaa suurin osa työntekijöistä ja keskustaa elävöittää vilkas liike-elämä.

Toisin kuin Amethyst City, Tourmaline City on rehti työläiskaupunki, jossa turhantärkeää hienostoväkeä karsastetaan. Joku ilkeämielinen saattaisi haukkua ilmapiiriä jopa junttimaiseksi. Yksi paikallisten suosituimmista ajanviettotavoista on urheilun seuraaminen. Tourmaline Cityssä sijaitsee nimittäin Diamandian ainoa Pokéathlon-areena, jossa järjestetään kisoja säännöllisesti. Monipäiväiset kilpailut keräävät rutkasti katsojia, eikä ole tavatonta, että kisojen aikaan kaduilla liikkuu myös huijareita ja taskuvarkaita.

Nopea kasvu ja teollistuminen ovat jättäneet Tourmaline Cityyn jälkensä. Vihersuunnittelulla ei juuri voi kehuskella, ja kaupunki muistetaan edelleen muutaman vuoden takaisesta ekokatastrofista, jossa lahdenpoukamaan valui tonneittain teollisuusjätettä. Merialue on edelleen toipumassa onnettomuudesta, ja myrkkytyypin pokémonit ovat tavallista yleisempi näky kaupungin liepeillä.

Tehtävää:

Kirjoita tarinassasi Pokéathlon-tapahtumasta. Voit nauttia kisahuumasta niin katsojana, kilpailijana kuin vaikkapa väärennettyjen lippujen myyjänä - mielikuvituksen käyttö on sallittua! Kilpailujen kuvailemisesta saat palkkioksi 30 lanttia.

Lisäksi voit halutessasi osallistua kisoihin seuraavilla tavoilla:

  • Se ei pelaa, joka pelkää! Veikkaa voittajaa kuin ravikisoissa konsanaan. Kisojen mestaruudesta kilpailevat Snorlax, Golbat, Typhlosion ja Quagsire. Aseta haluamasi panos (väh. 5 lanttia) tätikirjassa ja pidä peukkuja pystyssä. Mikäli veikkaus osuu oikeaan, saat panoksesi takaisin kolminkertaisena. Mikäli onnetar ei suosinut, saat lohdutuslahjaksi yhden tavallisen poképallon.

  • Ilmoita tiimisi kilpailuihin! Diamandian Pokéathlonissa kilpailija valitsee 1-3 lajia, joihin hän pokémoneineen osallistuu. Kussakin lajissa kisaa yksi pokémon kerrallaan. Sama pokémon voi osallistua useampaan lajiin. Valittavat lajit, kanssakilpailijaehdotukset ja palkintomarjan näet alla olevasta taulukosta. Voittajalle on boostausmarjan lisäksi luvassa komea kultapytty profiilia koristamaan. Jokainen osallistunut pokémon ansaitsee myös yhden Rare Candyn. Jätä jokaisen lajin kisa kohtaan, jossa voittaja on juuri ratkeamassa. 

Aitajuoksu
Sumopaini  tai 
Tiilten murskaus tai 
Kiekon nappaus
Tourmaline City tehtävineen on Nivan tekele.

 


Cadmium Route

Mercury-järven läntistä rantaviivaa myötäilevä reitti, jonka kautta pääsee kulkemaan Tourmaline Citystä Margarite Towniin. Matka on pitkä jalan, mutta Cadmium Routen varrella sijaitsee muutama pieni, päiväsaikaan avoinna oleva rantakahvila, jonne voi pysähtyä levähtämään ja nauttimaan hetkeksi järvimaisemista. Eräs iäkkäämpi kahvilanomistaja on tosin sitä mieltä, että rautatie on totaalisesti mennyt pilaamaan näköalan...

Reitillä törmää tavallisimmin erilaisiin vesistöjen läheisyydessä viihtyviin hyönteis-, vesi- ja lentotyypin pokémoneihin. Öisin järvellä on nähty outoja, virvatulen kaltaisia valoilmiöitä, joiden aiheuttajaa ei vielä kukaan ole onnistunut selvittämään. Veden varassa liikkujat kääntävät kuitenkin paattinsa suunnan rantaa kohden heti virvatulen huomattuaan, sillä pitävät sitä pahaenteisenä merkkinä.

Tehtävää:

Ota tarinassasi selvää, mikä tai mitä välkkyvien järvivalojen takana oikein on! Ratkesipa mysteeri tai ei, saat yrityksestä palkkioksi yhden (1) seuraavista TM-levykkeistä: TM Will-O-Wisp, TM Reflect tai TM Thunder Wave.

Cadmium Route on Chidorin käsialaa.

 


Margarite Town

Margarite Town on järven läheisyydessä, rautatien varrella sijaitseva rauhaisa pikkukylä, joka tarjoaa virkistävän levähdyshetken läpi matkaaville kouluttajille ja näiden pokémoneille. Margarite Townin väki koostuu lähinnä lapsiperheistä, vastanaineista ja maanviljelijöistä. Kaupunki tienaa tulonsa lähinnä erilaisten marjojen viljelyllä, ja onkin kuuluisa marjapelloistaan. Pienen kokonsa takia Margarite Town ei juuri tarjoa virikkeitä matkaavaisille. Kouluttajat ovat kuitenkin tervetulleita yöpymään kylän liepeillä olevilla kesämökeillä.  

Väki tässä pikkukylässä on vieraanvaraista ja avuliasta, ehkäpä jopa ärsyttävyyteen asti. Margarite Townin väki, kun on kovasti mieltynyt asuinsijaansa, eivätkä voisi kuvitellakaan parempaa paikkaa. Kannattaa kuitenkin varoa paikallista kiinteistönvälittäjää, joka ottaa usein kohteekseen pikkukaupungissa vierailevat kouluttajat ja yrittää kaupata näille asuntoa tästä rauhan tyyssijasta – Magikarp Salesmanin tyyliin.

Tehtävä 1:

Auta vanhaa marjamummelia yhden tarinan ajan tämän askareissa marjapellolla. Mummeli on hyvin vaativa ja kärttyinen eikä suvaitse laiskoja kouluttajia, minkä takia hän nappaakin mukaansa pahaa aavistamattomia matkaajia opettaakseen näille työnteon tärkeyttä. Jos olet auttanut mummelia mukisematta, palkitsee hän sinut kahdella satunnaisella marjalla.

Tehtävä 2:

Jäätelöä nassuun! Margarite Town ei ole tunnettu vain marjapelloistaan, sillä kylästä saa myös maan mainiota jäätelöä, joka on erityisesti pokémonien mieleen. Jos poikkeat tarinassasi järven rannalla, osta pokémonillesi ihmeessä herkullinen Margarite-tuutti! Jäätyypin pokémonit ilahtuvat tuutin syönnistä kolmen onnellisuuspisteen verran ja muut pokémonit oppivat tuutin syötyään satunnaisen jäätyypin iskun. Tuutin hinta on 20 kolikkoa, mutta sitä voi ostaa vain yhden kappaleen.

Margarite Town tehtävineen on Miwan käsialaa.

 


Tantalum Route

Tantalum Route on Margarite Townin marjapeltojen laitamilta alkava kapeahko maantie, joka johtaa Rubillite Towniin. Natrium Routen tavoin aluetta on verhonnut aikaisemmin vehmas lehtimetsä, mutta nykyään reitti on hakkuutöiden jäljiltä pääosin tasankoa tai nihkeäkasvuista vesakkoa. Avaralla alueella viihtyy pääasiassa laumasieluisia saalis- ja petoeläinpokémoneja, jotka edustavat useimmiten maa-, pimeä- tai normaalityyppiä.

Rubillite Townin päässä on kuitenkin pieni metsätilkku, joka on säästynyt harvennukselta. Tässä metsikössä asustelee tavallista enemmän keijutyypin pokémoneja. Sen sydämessä pulputtaa myös iso, puolikuun muotoinen lähde, joka erään uskomuksen mukaan liittyy jollain tapaa legendaariseen pokémoniin Cresseliaan. Lähteestä juodun veden uskotaan siksi tekevän unista iloisempia ja onnellisempia.

Route 107 eiku oho Tantalum Route Chidorin käsialaa.

 


Gallium Route

Gallium Route on rauhallinen ja vähäliikenteinen reitti, joka kulkee Copper Portiin halki Margariten marjapeltojen. Maasto on loivasti kumpuilevaa ja pienten lehtimetsätilkkujen täplittämää.

Seudulla asustelee lukuisia viljelijöitä, jotka ovat päällisin puolin lupsakkaa sakkia. Kunnian kukko ei kuitenkaan laula, jos matkailija erehtyy tallomaan viljelyksiä tai nappaamaan niiltä jotakin omaan taskuunsa.

Matkan varrella myös on muutama suurempi kartano, joille pellot tiluksineen ovat ennen vanhaan kuuluneet. Rakennukset toimittavat nykyään lähinnä fiinimpien kesäasuntojen virkaa. 

Gallium Route on Nivan pähkäilemä.

 


Copper Port

Copper Port on pikkuruinen satama, josta liikennöi edestakainen lautta Beryl Villageen. Muuta liikennettä Copper Portissa ei oikeastaan olekaan, sillä ranta on liian matala isommille aluksille. 

Lauttamatkalla voi nähdä monenlaisia vesipokémoneja, jotka viihtyvät suojaisassa ja kirkasvetisessä salmessa.

Tehtävää:

On yleisesti tiedossa, että lautturi on sangen oikukas persoona.Tällä kertaa hän on kuitenkin polttanut päreensä totaalisesti, eikä suostu kuljettamaan yhtään matkustajaa salmen ylitse. Lautturi ei lotkauta korvaansakaan tarinoille sairaista sukulaisista, siskon kaiman valmistujaisista tai sovituista liiketapaamisista.

Keksi tarinassasi syy lautturin mielipahaan ja kirjoita, kuinka onnistuit suostuttelemaan (kiristämään, uhkailemaan tai vaikkapa lahjomaan) hänet takaisin töihinsä. 
Helpottunut kanssamatkustaja antaa sinulle kiitokseksi 15 lanttia ja vapaavalintaisen poképallon (lukuun ottamatta Luxury Ballia ja Master Ballia).

Minisatama Nivan käsialaa.

 


Tin Route

Tämä reitti vie sinut Margarite Townista Peridot Towniin. Reitti on oikeastaan valtava moottoritie, jota rälläävät suuret rekat ja kuorma-autot, jotka kuljettavat tuotteita ja raaka-aineita saaren eri osien välillä. Alueen läpi kulkee myös joki, jossa viihtyy joitakin makean veden pokémonlajeja.

Kulkevat kouluttajat käyttävät edellä mainittujen kaupunkien välillä yleensä rautatietä, eikä Tin Route ole kovinkaan suosittu. Koko pitkä tie on lähinnä rekkamiesten kuriton valtakunta. Kouluttajia täältä tuskin löydät ottelemaan kanssasi, jokunen hassu villipokémon saattaa lymyillä siellä täällä. Suurin piirtein keskellä tätä uuvuttavaa reittiä on kuitenkin suosittu huoltoasema, jossa saat pokémoneinesi levätä kahvikupposen äärellä.

Tehtävää:

Tätä reittiä ei kukaan fiksu taita jalan, päätät liftata! Poimiiko sinut kyytiin kälättävä täti, juro rekkaukko vai kenties pelottava pervo... sen päätät sinä! Sinut poiminut henkilö on kuitenkin kiinnostunut pokémoneistasi, joten pyri esittelemään tiimisi hänelle matkanteon ajan. Jos kirjoitat tätiarvioijille kelpaavan liftikohdan, saat palkkioksi 20 lanttia!

Tin Route tehtävineen Namin keksimä.

 


Beryl Village

Beryl Village sijaitsee pienehköllä, metsäisellä saarella, jonne kulkee lautta Copper Portista. Koko saarella asuu vain noin 150 ihmistä ja kaikki asutus on keskittynyt Beryl Villageen, joten luonto kylän ympärillä on varsin puhdasta ja koskematonta. Metsän läpi virtaa lukuisia pieniä puroja, jotka yhdistyvät paikoittain kirkasvetisiksi lammiksi.

Itse kylä on vanhanaikainen ja luonnonläheinen. Asukkaat palvovat erityisesti myyttistä Celebiä ja rakensivat aikoinaan palvomisriittejään varten suuren, mystisten pilarien ympäröimän aukion, josta myöhemmin tuli koko kylän keskus. Nykyisin aukio ei ole enää niin aktiivisessa käytössä saliottelujen ulkopuolella, mutta sillä on silti paljon arvoa kyläläisille, joten sitä kunnostetaan ja siistitään päivittäin. Kaikki talot sijaitsevat kyseisen aukion ympärillä, joskin hieman sekavassa ja epäsymmerisessä järjestyksessä. Kylässä ei ole yhtään isompaa tietä, ainoastaan kapeita polkuja ja pieniä puusiltoja, joiden avulla kylää halkovat purot voi ylittää.

Kylän asukkaat ovat vähän omituisia ja eristäytyneitä. Heidän tavoistaan ja tottumuksistaan ei aina oikein ota selvää, mutta yleensä he ovat kyllä ihan suvaitsevaisia muualta tulleita kohtaan, ellei joku sitten tahallisesti loukkaa heidän kulttuuriaan. Beryl Villagessa sijaitsee Psychic-tyypin sali.

Tehtävää:

Celebin huhutaan vierailevan pian Beryl Villagessa, joten kyläläiset päättävät pitää sen kunniaksi suuret juhlat. Valitettavasti eräs kylän vanhuksista on tullut juuri sairaaksi, eikä mitenkään kykene osallistumaan, ja juhlien vuoksi kenelläkään ei ole aikaa jäädä häntä hoivaamaan. Saat itse päättää, liitytkö muiden kyläläisten kanssa juhliin mukaan vai jäätkö vanhuksen seuraksi ja yrität helpottaa tämän oloa.

Mikäli kirjoitat juhlien tapahtumista ja Celebistä tarinaasi, saat palkkioksi 20 lanttia ja TM Protectin.
Mikäli kirjoitat vanhuksen hoitamisesta ja tälle seuraa pitämisestä, saat palkkioksi Lava Cookien (op+2 voimistaa haluamaasi statsia +5. Voi käyttää päällekäin kaupan boostermarjojen kanssa).

Beryl Village on Shinkun käsialaa.

 


Natrium Route

Natrium Route on ahtaanpuoleinen polku tai tie, joka alkaa Copper Portin laitamilta johtaen Rubilite Towniin. Alku on tahkea, mutta kunhan olet kävellyt tämän mutaisen polun, kauempana avautuu laajempi, jokseenkin pitkä tienpätkä kohti Rubilite Townia.

Tämä tie on joskus ollut osa metsäistä aluetta, jota kuitenkin karsittiin Diamantian rautatien tieltä. Nykyään tällä reitillä ei juuri ole puita… pystyssä, sillä nekin on joku käynyt viemässä. Ruohikko on ravinteikasta ja pitkää, mutta silti tällä seudulla ei juuri villipokémoneja elele. Copper Portin laitamilla lentelevät erinäiset lintupokémonit ovat kuitenkin ottaneet alueen omakseen ja kiusaavat matkaavaisia mm. pöllimällä näiden eväitä tai hätistelemällä näiden pokémoneja. Ilman näitä kiusanhenkiä tämä reitti olisi varsin rauhallinen, mutta vielä toistaiseksi kukaan ei ole keksinyt tehokasta keinoa näiden pahanilmanlintujen häätämiseksi. Olisiko aika käyttää sähkötyyppien armeijaa?

Natrium Route ei ei ole järin suosittu matkakohde lintuepidemiansa takia, mutta eräät lintubongarit kuitenkin viihtyvät täällä lintuja tarkkaillen. Osa jopa ruokkii lintupokemoneja, eikä näe siinä mitään pahaa. Toisinaan reitillä nähdään myös surullisen kuuluisa lynkkausjengi lintujahdissa, mutta lintuja ei silti saada häädettyä. Voi voi...

Tehtävää:

Tapaat Natrium Routella vanhan (mutta varsin varakkaan) rouvashenkilön, jonka rakas Skitty joutui lintupokémonien hyökkäyksen kohteeksi, pakeni ja eksyi. Etsi eksynyt kissanpoikanen ja palauta se emännälleen niin saat häneltä palkinnoksi sievoisen rahatukon eli 50 lanttia ja lankakerän.

Natrium Route tehtävineen on Miwan suunnittelema.

 


Rubillite Town

Rubillite Town on asukasmäärältään (20 000 ihmistä) pienenemään päin oleva pikkukaupunki, joka on kuitenkin tunnettu kuumista lähteistään ja kylpylöistään, ja turismi saakin alueen asukkaat pysymään paikoillaan. Talot on rakennettu kestämään maanjäristyksiä ja useimmat ovatkin puuta, eikä lasia erityisemmin käytetä missään. Rikkaimmat, usein parhaiten menestyvien kylpylöiden omistajat tai osakkaat, ovat myös jousittaneet talonsa. Väestö on lähinnä keski-ikäistä, koska suurin osa alueen nuorista lähtee pokémonkouluttajaksi tai etsii töitä muualta.

Rubillite Townissa kadut ovat usein siistit, kiitos toimivan siivoamissysteemin (eli joukon vanhuksia, jotka eivät kestä nähdä karkkipaperiakaan tiellä ja kulkevat kujilla harva se päivä piikin ja ekologisten kassiensa kanssa). Rappioituneet ja usein elämällensä antautuneet yksilöt saattavat pitää omia piirejään sivukujilla tai kaupungin vähäisten illanistujaispaikkojen lähistöllä, ja näitä paikkoja turistit mieluummin karttavat. Joskus roskasakki jalkautuu myös turismikohteiden ympärille.

Kaupungissa sijaitsee myös Diamandian kolmas sali. Fighting-tyypin salin löytää pääasiassa paikallisilta kysymällä, mutta salin lähistöllä paikan jo löytää nuuskimalla, sillä harvoin on se päivä, kun kyseisessä rakennuksessa kukaan ei leivo mitään.


Tehtävä 1: Häädä roskasakki turismin ympäriltä! Rubilliten surullisenkuuluisat yksilöt ovat jostain syystä ryhmittyneet paikkaan, jossa turismi on vilkasta. Hätistä pohjasakka tavalla tai toisella muualle, niin saat palkkioksi Lucky Eggin! Pokémon, jonka pideltävänä Lucky Egg on, saa kolmen tarinan ajan ansaitsemansa levelit 1,5 kertaisina (huomioidaan vasta tätiarvostelujen keskiarvossa).

Tehtävä 2: Rubillite Town on kuuluisa myös kuumista lähteistään, joten miksi et suuntaisi kokeilemaan niitä itsekin kaupungissa ollessasi? Saat itse päättää, sijaitseeko kuuma lähde kylpylässä, syrjemmällä kaupungista vaiko kenties epäilyttävän sedän takapihalla. Palkinnoksi saat 30 lanttia ja ainakin toivottavasti hyvän mielen.

Rubillite Town tehtävineen Benélin käsialaa.

 


Potassium Route

Pitkä reitti Rubillite Townin ja Peridot Townin välissä. Reitti on hyvin ylänköistä ja maastonmuodot ovat kumpuilevia, eikä ole lainkaan tavatonta, että etsintäpartio helikoptereineen joudutaan hälyttämään paikalle pelastamaan joku eksynyt tai loukkaantunut kulkija. Yöt vuoristossa ovat hyisen kylmiä vuodenajasta riippumatta, talvisin päivätkin. Kesäpäivisin aluetta taas piinaa polttava helle eikä vettä ole lähimainkaan – aluetta kiusaa myös kuivuus, mikä näkyy kasvillisuuden puutteena. Yleinen suositus onkin, että kaikki, joilla vain on rahaa ja järkeä päässään, kulkevat Rubilliten ja Peridotin välin junalla.

Reitillä asustaa paljon kivityypin pokémoneja. Ne ovat tottuneet omaan rauhaansa eivätkä tavallisesti häiritse reitillä kulkevia ihmisiä. Kallioista vuoristoa pitkin kulkee jyrkähkö polku, jolla pysyminen on kuitenkin hyvin suotavaa eksymisvaaran vuoksi. Sinne tänne on pystytetty kylttejä varoittamaan milloin kivivyöryistä, milloin sortuvista jyrkänteistä ja milloin mistäkin, joten kannattaa olla valppaana!

Tehtävää:

Rubillitessa isänsä kanssa asuva erolapsi on menossa äitinsä luo Peridot Towniin. Hänen oli määrä matkustaa junalla, mutta innokas poika sai päähänsä lähteä jalan pokémonystävänsä Prinplupin kanssa.

Nähdessään edessään jykevän vuoriston hänellä menee pupu pöksyyn, ja hän vinkuu sinua matkaseurakseen, koska ei kuulemma uskalla kulkea Potassium Routen läpi yksin. Lähde pojan seuraksi. Perillä Peridot Townissa poika lahjoittaa sinulle kiitokseksi valitsemasi tavaran kaupan valikoimasta!

Potassium Route on Namin suunnittelema.

 


Silver Laken alue

Potassium Routelta poikkeamalla voi löytää kivikkoisen tien, joka vie pahamaineisen Silver Laken liepeille. Järvelle menee myös Sapphire Citystä lähtevä autotie, mutta se on tiukasti vartioitu, eikä sitä kautta pääse alueelle kuin erityisen luvan kanssa. Jos haluat käydä järven alueella, käytä tätä oikotietä!

Alue on suljettu. Hopeanhohtoisen vuoristojärven ääreen rakennettiin aluksi Diamandian suljettu mielisairaala, koska ammoisina aikoina raikkaan vuoristoilman ja kauniiden näkymien ajateltiin rauhoittavan hulluja — valitettavasti Silveriin joutuva väki on jo niin sekavaa, ettei mikään voi heitä auttaa. Mielisairaala on nykyäänkin toiminnassa, mutta sinne viedään lähinnä pidempiaikaiseen pakkohoitoon tuomittua sakkia.

Diamandian nuorison keskuudessa Silver Lake on synnyttänyt myös slangia, esimerkiksi jos joku puhuu pöpejä, teineillä on tapana sanoa, että "aika hopeiset jutut". Myös "tyyppi on jo aika Silver-kamaa" on kuuluisa lausahdus.

Silver Laken ympärillä sijaitsee lisäksi Diamandian suurin rangaistusvankila, jossa pannaan täytäntöön kaikki kuolemantuomiot, niin ihmisten kuin pokémonienkin. Kuolemantuomio on Diamandiassa suurta polemiikkia aiheuttava kuuma peruna, mutta mielipidemittausten mukaan suurin osa kansalaisista kannattaa sen säilyttämistä. Järven lähellä on myös erittäin hämärä pokémoneihin erikoistunut tutkimuskeskus, jossa myös lopetetaan liian häiriintyneiksi katsotut yksilöt.

Tehtävää:

Ota alueesta selvää... omalla vastuulla sitten. Kirjoita luku, jossa hahmosi nuuskii Silverin alueen toimintaa. Palkkioksi saat ainutlaatuisen Soul Dewin, jota ei voi saada mistään muualta. Esine annetaan valitsemallesi pokémonille, ja se tekee yhdestä pokémonin hyökkäyksestä 50 % tehokkaamman. Pokémonin tiedoissa Sould Dewillä vahvistettu hyökkäys kursivoidaan.

Esimerkiksi jos esineellä vahvistetaan hyökkäystä Body Slam, kyseisen hyökkäyksen teho nousee luvusta 85 lukuun 127,5 ja 1/3 mahdollisuus aiheuttaa vastustajalle paralyzed-tila tuplaantuu todennäköisyyteen 1/2.

Silver Lake tehtävineen Namin käsialaa.

 


Sulfur Route

Rubilite Townista Muscoviteen johtava pitkä reitti.

Tulivuorimaisemia ja savua! Mikä voisikaan olla jännempää? Moni kouluttaja tulee tälle reitille etsimään elämyksiä – tai sitten vain ihastelemaan tulivuoria, ovathan ne komea näky. Sulfur Routella on pystyssä muutama talo, eivätkä niiden asukkaat aina katso kouluttajien kevytmielistä asennetta hyvällä. Aktivoituvat tulivuorethan voivat purkautua milloin hyvänsä! Kuten arvata saattaa, Sulfur Routea asuttavat monet tulityypin pokémonit, jotka ovat haluttua riistaa niin kouluttajien kuin salametsästäjienkin keskuudessa.

Paikalliset kuitenkin uskovat, että tulivuorilla asustava Moltres rankaisee pahantekijöitä aiheuttamalla tulivuorenpurkauksia, kannattaa siis käyttäytyä kunnolla! … vai liekö kyseessä pelkkä huhu?

Oli miten oli, monet kouluttajat tulevat tälle reitille tarkoituksenaan nähdä legendaarinen Moltres tai jopa otella sitä vastaan, vaikkakin sen pyydystys on toki kiellettyä. Toisinaan tämä tie on täynnä jos mitä draamailua, sillä aina vain useampi haluaa päästä näkemään tämän linnun, ja jos sitä ei näe, seuraa maailmanloppu. Ei siis mikään ihme että paikalliset eivät pidä kouluttajista.

Tehtävä 1:

Sulfur Routella majaa pitää jokseenkin seinähullu vanha ukko nimeltään Toshio. Hän ei pidä matkaavista kouluttajista kouluttajista, sillä uskoo näiden tuovan huonoa onnea. Hän tarjoaa sinulle kuitenkin yösijan – mikäli kestät katsoa tätä seinähullua yön yli ja kuunnella, kun hän kertoo sinulle legendan Moltresista ja tulivuorista. Palkinnoksi saat valita joko Charcoalin tai jonkin tulityypin TM-liikkeen.

Tehtävä 2:

Lähdet tutkimaan tulivuoria tarkemmin ja törmäät joukkoon salametsästäjiä. Salametsästäjät eivät ole järin iloissaan siitä, että näit heidät kyseenalaisissa puuhissa, eivätkä he aio päästää sinua menemään. Joudut, tahdoitpa tai et, ottelemaan tämän lössin johtajaa vastaan. Jos satut häviämään, metsästäjät lupaavat köyttää sinut johonkin ja jättää oman onnesi nojaan. Lössin johtajan pokémonit ovat tiimisi keskitasolla ja ne osaavat seuraavat hyökkäykset:


Houndoom: Inferno, Beat Up, Fire Fang, Feint Attack ja Roar.


Toxicroak: Taunt, Feint Attack, Revenge, Venoshock, Toxic ja Thief.


Watchog: Confuse Ray, Low Kick, Crunch, Hypnosis, Super Fang ja Detect.

Jos voitat ottelun, voit halutessasi vapauttaa vangitut villipokémonit tai mukavasti kiristää näitä rikollisia. Saat myös halutessasi pitää yhden vangituista pokémoneista itselläsi.

Sulfur Route tehtävineen on Miwan käsialaa.

 


Peridot Town

Peridot Town on karusta ulkonäöstään huolimatta varsin uusi pikkukaupunki (väkiluku 5000) Diamandian kartalla. Kaupunki perustettiin alunperin 50 vuotta sitten sitä varten, että kaivos nähtäisiin houkuttelevampana työpaikkana. Peridot Townin sijainti junaradan vieressä toi kuitenkin myös muita kuin kaivostyöläisiä asuttamaan kaupunkia. Kaupungissa itsessään ei ole laajaa valikoimaa työpaikkoja, joten työskentely muissa lähikaupungeissa ja yrittäjyys ovat yleisiä tapoja elättää itsensä.

Salitoiminnan alettua kaupungissa salipäällikkö Marth rakennutti kaupunkiin saapuville kouluttajille oman pokémonkouluttajakeskuksen, jossa kouluttajat saavat yöpyä ja levätä ilmaiseksi. Marth yhä rahoittaa itse keskuksen toiminnan, sillä alueen motellit ovat aina täynnä työmatkailijoista.

Kaupungissa sijaitsee Ground-tyypin sali, jonka ottelut käydään kaupungin kaivoksessa. Kaivokseen laskeudutaan hissillä alas.

Tehtävää:

Lauma aggressiivisia Crobateja on ajatellut tehdä yhdestä kaivoksen osasta itselleen kodin. Tämä ei kuitenkaan käy päinsä työntekijöille, jotka ovat kerta toisensa jälkeen epäonnistuneet lepakkopokémoneiden karkotuksessa.

Tehtävänäsi on keksiä jokin keino, jonka avulla Crobatit luovuttavat ja lähtevät pois. Toteutus on vapaa eli voit taistella tiesi voittoon tai koittaa lempeästi puhua tiesi Crobattien sydämiin, valinta on sinun!

Palkkioksi kaivostyöläiset antavat sinulle sinulle Soothe Bellin.

Peridot Town tehtävineen on Sheilan käsialaa.

 


Iodine Route

Iodine Route on melko lyhyt, mutta pyöräilijöiden vuoksi sitäkin vilkkaampi reitti. Se kulkee Peridot Townin ja Sapphire Cityn välillä, suuren osan matkaa rautatien ja joen välillä. Reitillä kulkee pyöräilijöiden lisäksi pääasiassa satunnaisia autoilijoita, mutta suosionsa pyöräilijöiden seassa ansainnut tie ei ole kovin monen kuskin hermojen mittainen. Suurehko osa taittaakin matkansa junalla lähimmälle asemalle ja kävelevät tai kulkevat vuokra-autolla Sapphire Cityyn.

Mikäli kuitenkin haluaa olla valtaväestöstä poikkeava ja kulkea matkansa kävellen Iodine Routea pitkin, kannattaa pitää silmät ja korvat valppaina. Vaikka tavanomaisista pyöräilijöistä harvoin on haittaa jalan tallustaville, saattaa osa reitillä kulkevista kilpapyöräilijöistä katsoa sinua ja mahdollista kulkuettasi pahalla.

Iodine Route Benélin kirjoittama.

 


Sapphire City

Sapphire City on yksi Diamandian vanhimpia kaupunkeja ja toimikin aikoinaan pääkaupungin asemassa ennen Amethyst Cityä. Kaupungilla on monipuolinen historia, mikä näkyy etenkin keskustan vanhan kaupunginosan rakennuksissa ja tyylissä. Suosittuihin nähtävyyksiin kuuluu mm. rannikon linnakke, kaupungintalo sekä vanha kirkko, jonka kellojen lyönnit voi kuulla kauas.

Vanha kaupunki ei kuitenkaan suinkaan ole ainoa näkemisen arvoinen asia Sapphire Cityssä. Lukuisat museot ja matkamuistomyymälät houkuttelevat turisteja paikalle, mutta kaupunki tarjoaa paljon myös asukkailleen hyvien kulkuyhteyksien ja monipuolisten harrastusmahdollisuuksien muodossa. Sapphire Cityssä sijaitsee myös kuuluisa taideopisto, ja siellä järjestetään paljon erilaisia näyttelyitä, konsertteja ja muita kultturitapahtumia.

Satama-alue on vilkas, mutta laivaliikennettä lukuunottamatta se ei tarjoa kauheasti tekemistä tai virikkeitä, joten harva kouluttaja vaivautuu sinne. Paikallinen nuoriso viettää kuitenkin usein vapaa-aikaansa rahtikonttien välissä lorvien ja tajuntaalaajentavia nappeja vetäen, joten varsinkin viikonloppuisin virkavalta joutuu usein raahaamaan päihtyneitä ja sammuneita nuoria koteihinsa tai putkaan.

Tehtävä 1: Lähellä sijaintiasi on aloitettu paljon kohutun uutuuselokuvan kuvaukset. Eräs elokuvan tuottajista sattuu huomaamaan pokémonisi ja ihastuu siihen/niihin täysin, joten hän tarjoaa sinulle ja tiimillesi tilaisuuden päästä elokuvansa sivuosaan. Sinun ei ole välttämättä pakko hyväksyä tarjousta – riittää, että kirjoitat kuvaustilanteesta ja tuottajan ehdotuksesta tarinaasi, niin saat palkkioksi TM Shadow Ballin.

Tehtävä 2: Vieraile pokémoniesi kanssa paikallisessa herkkupuodissa. Mikäli kirjoitat visiitistä tarinaasi ja kuvailet pokémoniesi reaktiota, saat valita palkkioksi joko yhden vapaavalintaisen tai kaksi satunnaista karkkia kaupan valikoimasta.

Sapphire City tehtävineen on Shinkun käsialaa.

 


Crystal Bay

Sanotaan, että Crystal Bay sai nimensä siitä kuinka kauniisti se kimmeltää auringonsäteiden osuessa vedenpintaan. Kauniiksi kehutulla vesialueella on kuitenkin omat ongelmansa, kuten Tourmaline Cityn edusta, jossa suurin osa vesipokémoneista ei ole viihtynyt jäteonnettomuuden jälkeen. Merivesi on kylmempää lahden länsiosassa, kun taas lahden itäisemmät merenrantakaupungit nauttivat usein lämpimistä vesistä.

Crystal Bay on merkittävä tekijä Diamandialle bisnesmielessä. Laivareitit kulkevat jatkuvasti merenrantakaupungeista toiseen. Kohteet, joihin voit matkustaa Crystal Bayn laivaliikenteen avulla, ovat

  • Amethyst City

  • Nephrite Town

  • Topaz Town

  • Tourmaline City

  • Sapphire City

Matkan hinta kaupungista kaupunkiin on 20 lanttia, poikkeuksena
Amethyst City - Nephrite Town - Amethyst City reitti, jonka kulkemisesta pulitetaan vain 10 lanttia.

Tehtävää:

Muuan tutkija oli luvannut kuljettaa juuri pyydystämänsä vesipokémonin kollegalleen toiseen kaupunkiin, mutta nyt huomannut ettei omilta aikatauluiltaan kerkeä tekemään laivamatkaa. Hän pyytääkin sinulta apua pokémonin kuljettamiseen. Kirjoita siitä kuinka tutkija luovuttaa pokémonin sinulle, ja kuinka matkan jälkeen sinä luovutat pokémonin päästyäsi perille. Tutkijat sopivat yhdessä vaivannäkösi palkkioksi 30 lanttia. Vesipokémon valikoituu lähtökaupungin mukaan!

 

Corsola Amethyst City
Tirtouga Nephrite Town
Slowpoke Topaz Town
Mareanie Tourmaline City
Lotad Sapphire City

Crystal Bay tehtävineen Sheilan keksimä.

 


Nephrite Town

Nephrite Town, Diamandian eteläisin kylä, sijaitsee omalla saarellaan. Kylä onkin koko saaren ainoa asutettu alue, sillä loput saaresta on rauhoitettu luonnolle ja pokémoneille. Saaren kasvillisuus on lauhkeaa lehti- ja sekametsää. Alue on varsin tuulinen, joka aiheuttaa saaren itärannikolle saapuvaksi, kylän alueen mukaanlukien, erittäin paljon merilevää.

Turistirysäksi Nephrite Townia ei voi kutsua, sillä kylässä ei ole mitään erityistä nähtävää. Saari houkuttaa kuitenkin pokémonkouluttajia, sillä villi luonto on täynnä erilaisia pokémoneja. Kylän lähistöllä oleskelevat pokémonit ovat kovin kesyjä ja ystävällisiä tuntemattomia kohtaan, mutta samaa ei voi sanoa kaikista. Kyläläiset varoittelevat matkalaisia menemästä liian kauas kylän lähettyviltä, sillä osa pokémoneista ei hyväksy ihmisiä reviirilleen.

Tehtävää:

Paikallinen rääpäle on joutunut pulaan mentyään seikkailemaan saaren metsikköön Sentretinsä kanssa. Pojan äänekkäästä käytöksestä hurjistunut Skarmory on hyökännyt Sentret-raasun kimppuun, eikä lopputulos näytä tällä hetkellä voitokkaalta. Skarmoryn taso vastaa oman tiimisi keskitasoa. Auta tätä kaksikkoa ottelemalla villipokémonia vastaan, jonka jälkeen poika kiittää sinua 30 lantilla.

Nephrite Townin tehtävineen suunnitellut Sheila!

 


Emerald Route

Emerald Route on rannikon ja joen väliin jäävä reitti, joka yhdistää Diamandian nykyistä ja entistä pääkaupunkia. Vilkkaasti liikennöity reitti on hiljentynyt junayhteyden myötä, mutta kulkijoita riittää edelleen. Syynä ovat kauniit maisemat, joita retkeilijät tulevat kernaasti ihailemaan. Erityisesti kaupunkien liepeillä kuhisee ulkoilmasta nautiskelevaa urbaaniväestöä. 

Emerald Routen taittamiseen kuluu kuitenkin useampia päiviä, ja mitä kauemmas kaupungeista harhautuu, sitä luonnontilaisemmaksi reitti muuttuu. Alankoisten ruohokenttien villipokémonit viihtyvät alueella. Myös joenvarrella kasvava valoisa lehtimetsä on otollista seutua pokémonien pyydystämiseen.

Merenrantaan harhautuva matkailija saa puolestaan nauttia Crystal Bayn leppeistä tuulista. Meren ja rantavesakkojen väliin jää enimmäkseen kapeaa hiekkasärkkää, mutta hyvällä tuurilla reissaaja voi löytää myös kauniita luonnonrantoja.

Tehtävää:

Emerald Routen varrella, lähellä Sapphire Cityä, sijaitsee vanha majakka, joka oli aikoinaan elintärkeä silloisen pääkaupungin laivaliikenteelle. Rakennus on ollut autio jo iät ja ajat, mutta kourallinen merimiehiä väittää sitkeästi, että joinain öinä majakan valo loistaa yhä ulapalle.

Selvitä tarinassasi, onko merikarhujen kertomuksessa perää. Hyödynnä pokémonejasi mahdollisimman paljon. Mitä perusteellisemmin käytät tiimiäsi, sitä suurempi palkkiosi on. Rahallisesti tädit arvioivat sinulle palkkioksi 0–60 lanttia. Lopullinen rahapalkkio tehtävästä on arvosteluiden keskiarvo.

Emerald Routen tehtävineen kyhäsi Niva, palkkiojärjestelmän keksinyt Nami. Majakan kuva tästä osoitteesta.

 


Dysprosium Route

Dysprosium Route on suorin reitti kahden rannikkokaupungin, läntisen Sapphire Cityn ja itäisen Trona Townin välillä. Siitä huolimatta on paitsi suuntavaistostasi myös tuuristasi kiinni, onko kyseessä kuitenkaan oikoreitti. Sapphiren puolella Dysprosium Route on alkuvaiheillaan selkeää ja aukeaa seutua, mutta pian joudut reittiä seuratessasi suuntaamaan samaan luolaan rautatien kanssa, jonka aiheuttama kolina ja pauke kaikuineen luo maanalaisiin käytäviin hermoja raastavan tunnelman. Dysprosiumin käytävät ovat pääosin haarautuvaa tyyppiä, minkä vuoksi saatat huomata eksyneesi ennätysajassa – reittiä voisi oikeastaan kuvailla jonkimoiseksi labyrintiksi.

Dysprosium Route yritettiin aikoinaan raivata autojen kulkuväyläksi räjähteiden, kaivosmiesten ja -pokémonien voimin, mutta työt keskeytettiin lukuisten onnettomuuksien takia. Vanhempi väki väitti vastoinkäymisten takana olevan Sableyet tai peräti myyttiset pokémonit.

Tehtävää:

Tapaa tarinassasi oheinen hämärähemmo haravoidessasi Dysprosium Routen luolastoja. Hän voi halutessasi toimia tarinassa vaikkapa oppaanasi.

Kyseessä on kuitenkin eräänlainen Move Tutor, joka opettaa kahdelle valitsemallesi pokémonille mahdollisesti hieman harvinaisempia liikkeitä, jotka nuo voisivat oppia vain tuutoroimalla.

Dysprosium Route tehtävineen on Chaon suunnittelema.

 


Amethyst City

Amethyst City on käytännössä Diamandian pääkaupunki. Se on tunnettu korkeista pilvenpiirtäjistään, trendikkäistä kahviloistaan sekä lukuisista muotiliikkeistä. Kaupunkilaiset ovat tyylikästä väkeä, jotka katsovat helposti halvoissa vaatteissa kulkevia vierailijoita nenänvarttaan pitkin. Jopa pokémonit kaupungissa ovat viimeisen päälle tällättyjä asusteineen.

Kaupungissa sijaitsee Diamandian poliittisen eliitin keskus ja korruptio on yleistä. Mikäli eksyy iltasella johonkin kuppilaan, voi olla varma kuulevansa paikallisten ulinaa poliittisista lehmänkaupoista ja kähminnöistä. Näihin asioihin ei kannata sekaantua, sillä vallassa oleva eliittijoukko käyttää julmiakin keinoja nuuskijoiden hiljentämiseksi.

Kaupungin yleiskuva on siisti ja moderni. Amethyst Cityssä sijaisee Fairy-tyypin sali, jonka löydät kaupungin keskustassa olevasta 21 kerroksisesta rakennuksesta. Amethyst on Diamandian ainoa kaupunki, jossa järjestetään koordinaattorikilpailuja, ja ne ovatkin paikkakunnalla hyvin suosittuja. Väkimäärä kaupungissa hipoo viittä miljoonaa, ja alue on kauttaaltaan hyvin tiheään asuttu.

Tehtävä 1:

Ota haaste vastaan ja osallistu koordinaattorikilpailuun! Nyt tärkeintä on näyttävyys! Diamandian ainoassa koordinaattorikilpailussa ei ole eri kategorioita esimerkiksi söpöille ja kauniille, vaan kaikki kilpailevat samalla lavalla.

Ensimmäisenä on näytöskierros, jossa valitsemasi pokémonisi on vakuutettava koordinaattorikipailun tuomaristo sekä yleisö käyttämällä mahdollisimman kauniisti hyökkäyksiään. Tämän jälkeen on vuorossa ottelukierros, jossa käyt näyttävän ottelun Rinan, toisen finalistin, kanssa.

Rinan pokémon on naaraspuolinen Pyroar, joka taitaa hyökkäykset: Ember, Echoed Voice, Noble Roar, Flamethrower, Protect, Sunny Day ja Solar Beam.

Mikäli osallistut koordinaattorikilpailuun, jätä ottelukierros kohtaan, jossa kilpailun tuomarit ovat juuri julistamassa voittajan. Voittaja saa palkinnoksi erityisen ruusukkeen, joka tulee koreilemaan profiiliin, TM Solar Beamin sekä 100 Lanttia!

Tehtävä 2:

Amethyst City on myös täynnä trendikkäitä vaatekauppoja joka tyyliin! Hahmosi on aika vaihtaa nyt ilmettä! Piirrä uusi profiilikuva hahmollesi, jossa hänellä on uudet kuteet, mahdollisesti myös uusi hiustyyli, meikki, mitä ikinä tahdot! Palkkioksi uudesta kuvasta saat 30 lanttia.

Amethyst Cityn on vääntänyt Nami. Ribbonin on taiteillut Chao.

 


Phosphorus Route

Phosporus Route on pitkähkö reitti Amethyst Cityn ja Trona Townin välillä, jota kukaan ei yhdessä päivässä kävele. Reitin alkupuoli on Amethyst Citystä lähimmälle joelle pääasiassa satunnaisten puiden ja sileäksi ajellun nurmialueen peittämää. Kaupungista hieman rauhaa ja happea haluavat ihmiset saapuvat usein ystävineen tai perheineen piknikille reitin alkupuolelle, joka onkin pitkälti ainoa syy, minkä takia se näyttää niin siistiltä. Tai no, ainakin joelle saakka, sillä sitä kauemmas ei kaupungin siistijätyöntekijöiden ole ohjeistettu kulkevan.

Joen toiselta puolelta löytyy laajoja, pitkäheinäisiä niittyjä, joilla viihtyvät lähinnä pokémonit, jotka haluavat pysytellä piilossa. Niityn läpi kulkee kivinen polku, jonka seuraaminen on varsin helppoa. Ainoa ongelma polussa on sen löytäminen, sillä alueen hoitamattomuuden vuoksi se on varsin piilossa kaiken heinän ja rikkakasvien alla. Matkalla tuskin näkyy muita kuin villipokémoneja, telttailijoita ja muita matkaajia, jotka ovat matkalla Trona Towniin.

Phosporus Routea varten kannattaa olla kumisaappaat mukana, sillä ennen itse Trona Towniin pääsemistä on ylitettävä vielä luhta. Suon yli kulkee tietenkin pitkospuut, mutta niiden kunnossapidosta ja yleiskunnosta ylipäänsä kukaan ei ole oikein varma. Tulvavaikutteisen suon alueella olevat pokémonit myös nauttivat pitkospuiden olemassaolosta, eikä kenellekään aluetta tuntevalle ole yllätys löytää vesityyppisten lintupokémonien pesiä munineen pitkospuiden läheisyydestä. Ja onpa jokunen kerta pitkospuilla tullut vastaan vihaisia Ursaringeja, jotka pitävät matkaajia uhkina pennuilleen. Eipä tämäkään tosin ole mikään tuulesta temmattu ajatus, sillä usein alueesta kiinnostuneet tutkijat ja muut hiipparit nappaavat mukaansa pokémoneja omiin tarkoituksiinsa.

Tehtävää:

Mukaasi heittäytyy enemmän tai vähemmän innoissaan oleva hemmoteltu opiskelija, joka on päättänyt tehdä tutkielman Phosphorus Routen eliöyhteisöstä. Opiskelijan omat pokémonit (Delcatty, Herdier ja Glameow) ovat tottuneet kaupunkielämään, eikä näistä ole alueella erityistä hyötyä. Juuri tämän takia opiskelija onkin päättänyt heittäytyä sellaisen seuraan, jolla on, ainakin oletettavasti, neljä salimerkkiä ja tarpeeksi vahvoja pokémoneja suojellakseen molempia.

Joudut siis viettämään opiskelijan kanssa jonkin aikaa Phosphorus Routen hurmaavan luonnon ympärillä, mutta opiskelija lahjoittaa sinulle vapaavalintaisen pehmolelun kaupasta sekä 40 lanttia. 

Phosphorus Route Benélin käsien jälkeä. 

 


Trona Town

Trona Town on keskikokoinen ja tuiki tavallinen, jopa kovin mitäänsanomattomaksi kuvailtu satamakaupunki, josta kulkee vilkas rahtilaiva- ja risteilyliikenne Diamandian pienemmille saarille. Trona Townin kuuluisin nähtävyys lienee eräs mereneläviin erikoistunut ravintola Pollea Politoed, joka on ollut pystyssä kaupungin perustamisesta lähtien ja houkuttelee paikalle kulinaristeja pitkänkin matkan päästä. Muuten turisteihin ei juuri törmää lukuun ottamatta satama-alueen pubeja ja motelleja, sillä yleensä kaikki ovat ohikulkumatkalla päämääränään Aquamarine Island.

Kaupungin yleisilme on kuitenkin varsin hämäävä, sillä Trona Town on yksi tärkeimmistä rikollisjärjestöjen kokoontumispaikoista. Laiton kauppatavara vaihtuu hämäräkujilla ja kapakoiden takahuoneissa varsin sukkelaan. Ulkopaikkakuntalaisen kannattaa siis olla varuillaan, ettei ala aukoa päätään väärälle henkilölle. Kaupungin virkavalta on lahjottu korruptoitumiseen asti, joten he eivät korviaan hetkauta, vaikka satunnainen matkailija sattuisikin mystisesti katoamaan Trona Townissa vieraillessaan. Onpa satama-alueella myös salainen markkinapaikka, jolla salakalastajat myyvät koralliriutan uhanalaisten pokémonlajien osia harvinaisina herkkuina ja koristeina.

Tehtävää:

Törmäät Trona Townin aamuvarhaisella kadulla kohmeloiseen ja lohduttoman oloiseen nuoreen bisnesmieheen. Hän tiedustelee sinulta näköhavaintoja toveristaan, joka katosi omille teilleen kostean illanvieton aikana. Kollegaa ei ole vieläkään kuulunut takaisin hotellille, eikä tämän puhelimeen saa yhteyttä. Laivan Aquamarine Islandille on tarkoitus lähteä myöhään iltapäivällä ja firman kustantamat liput ovat kelläpäs muullakaan kuin kadonneella kaverilla! Erityisen kummallisen ja huolestuttavan tilanteesta tekee se, että hävinneen hepun silmäteränä pitämä Poochyena löytyi pallostaan kaverusten illanviettopaikasta.

Auta miekkosta selvittämään, mitä kaverille on tapahtunut illanvieton aikana! Palkkioksi tehtävästä saat 20 lanttia extraa tavallisen tarinapalkkion päälle sekä valitsemasi Dark-tyypin TM-levyn!

Trona Town tehtävineen on Chidorin käsialaa.

 


Laivaliikenne Tronasta

Trona Townin likellä salmissa virtaa ajoittain hyvinkin voimakkaita virtauksia, joten millekään pikkupaateille ei rantaa kauemmas purjehtimista suositella. Satunaiset myrskyt joskus jopa upottavat laivoja Zoisite Villagen karikoihin.

Kuitenkin juuri Trona Townin kautta kulkeutuu Diamandian muihin osiin laitonta kauppatavaraa – harvinaisia pokémoneja ja kiellettyjä aineita, kenties myös jotain muuta lasten silmille sopimatonta.

Trona Townista on pääsy seuraaviin paikkoihin meriteitse: Aquamarine Island, Zoisite Village ja Arkose City.

Hinnasto

Aquamarine Island

 

Aquamarinen matkat kuljetaan loistokkailla risteilijöillä – ja hinta on sen mukainen. Alukset kulkevat reitin hitaasti, jotta matkustajilla olisi aikaa tuhlailla jo menomatkalla.

40 lanttia

Zoisite Village

Harvemmin liikennöivä reitti, joka kulkee 2krt/kk. Samoilla aluksilla kuljetetaan ihmisten lisäksi myös välttämättömiä hyödykkeitä kylään.

20 lanttia

Arkose City

 

Matka on pitkä ja edessäsi näkyy Diamandian koillisrannikon mahtavat maisemat sekä kimmeltävä avomeri. Arkose Cityyn matkaa monentasoisia aluksia!

30 lanttia

Tehtävää:

Lippuja Aquamarineen myydään hirveällä hinnalla. Saat kuitenkin lippusi pilkkahintaan (10 lanttia) epäilyttävän oloiselta henkilöltä, mutta tästä hyvästä hän pyytää sinulta kuitenkin pikkuista palvelusta: sinun tulee toimittaa hänen jollekin laivalla matkustavalle tutulleen eräs paketti.

Uskallatko sekaantua moiseen?

Laivaliikenne Tronasta tehtävineen on Chaon käsialaa.

 


Aquamarine Island

Aquamarine Island on pienehkö saari, joka on yksi Diamandian suurimmista turistirysistä – pienestä koostaan huolimatta. Koska saari on niin pieni, sille ei tietenkään mahdu montakaan kaupunkia, suurin näistä on nimeltään Turquoise City, jota pidetään koko saaren keskuksena ja näin ollen pääkaupunkina. Turquoise City on vuodenajasta riippumatta täynnä lomailevia turisteja, jotka koostuvat enimmäkseen rikkaista herroista, sillä tämän kaupungin hinnastolla eivät tavalliset reppureissaajat pitkälle potki.

Paikallinen väki Turquoise Cityssä on enimmäkseen ystävällistä ja vastaanottavaista, vaikka poikkeuksiakin on – näistä esimerkkinä voisi vaikkapa mainita paikallisen salipäällikön. Turquoise City on täynnä jos mitä rantahuvilaa ja kaiken näköisiä kauppoja, joista voi ostaa pientä rihkamaa ja kamaa esimerkiksi pokémonien käyttöön. Erityisen kuuluisa Turquoise City on pienestä ompelimostaan, joka valmistaa asusteita kaiken kokoisille pokémoneille. Luonnollisesti Turquoise Cityssä on myös isohko uimaranta, sillä mikä olisi turistirysä ilman uimarantaa, jossa lokotella päivät pitkät?

Turquoise Cityn liepeillä sijaitsee koralliriutta, joka on rauhoitettu. Kaikkien pokémonien pyydystys on siis kielletty, ja tätähän vahtaa juurikin kaupungin salipäällikkö, joka katselee niin salametsästäjiä kuin rannan roskaajia pahalla silmällä. Hyvällä tuulella ollessaan salipäällikkö Kohaku järjestää tutustumiskierroksia koralliriutoille, jossa nähdään koralliriuttaa asuttavien pokémonien jännää elämää.

Tehtävä 1:

Koska Turquoise Cityn salipäällikkö on tunnetusti mulkero, häntä ei juuri näy yhtään missään (paitsi hulppealla huvilallaan naisia naurattamassa), on sinun on etsittävä hänet käsiisi, joko hyvällä tai pahalla – sinä päätät. Kohaku ei kuitenkaan suostu otteluun, sillä joku liero on saapunut riutalle konnuus mielessään. Jos päätät auttaa Kohakua lierojahdissa ja päihität lieron pokémonottelussa, Kohaku saattaa ehkä suostua salihaasteeseen, ehkä. Lieron pokémonit ovat tiimisi keskitasolla. Lierolla on tällaiset pokémonit:


Huntail: Whirlpool, Water Pulse, Crunch, Ice Fang ja Scary Face.


Pangoro: Bullet Punch, Crunch, Vital Throw, Circle throw ja Slash.


Cacturne: Spiky Shield, Absord, Feint Attack, Leech Seed ja Pin Missile.

Tehtävä 2:

Voit vierailla Turquoise Cityn ompelimossa ja auttele siellä jossakin askareessa, niin saat vaivan palkaksesi vapaavalintaisen asusteen (myös kustomointi sisältyy tarjoukseen)!

Aquamarine Island tehtävineen on Miwan käsialaa.

 


Zoisite Village

Ikivanha mutta lähes autio kylä, joka toimi muinoin tärkeänä osana Diamandian puolustusta. Nykyisin jäljellä ovat vain jokunen ihminen (ja seitsemäs sali) sekä muinaisten linnoitusten rauniot.

Zoisiten seutu on korutonta ja ankaraa erämaata, ja siksi saarella asuu tuskin ketään. Maasto on etenkin pohjoisessa päin pääosin ylänköä, mutta se kumpuilee voimakkaasti – varoituksen sananen siis, siellä on hankala kulkea! Lukuisten salmien saartaman Zoisite Villagen ilmasto on kuitenkin lauhkeaa, mutta ajoittain alueelle ajautuu yhtä jos toisenlaista myräkkää. Kylään perille löytäminen voi olla mutkikasta ja pienimmätkin reitit ovat matkalaisille houkuttelevia. Kapeaa solaa seuraamalla löytää tiensä leveämmälle tielle, joka johtaa Zoisiteen.

Kylän rakennukset ovat rähjäisiä kivestä ja tiilestä rakennettuja hökkeleitä sekä näyttäviä, joskin nekin elämää nähneitä, linnoituksenpahaisia. Pieni ränsistynyt muurinpätkä suojelee kylää navakalta luoteistuulelta. Zoisiten Villagen harvoilla asukkailla ei kaikilta löydy kodeistaan edes sähköjä, joten tiukkoina aikoina väki pitää yhtä ja kituuttaa yhden ainoan generaattorin varassa.

Tehtävä 1:

Myrsky yllätti Zoisite Villagen jälleen ja sai totisesti paikat ympäri. Auta kyläläisiä siivoamaan jäljet, kunnosta tai etsi tuulen viemiä tavaroita. Kun teet tämän jalkavaivaisen miehen puolesta, tarjoaa hän kiitokseksi leivoksen. Leivoksen syönyt pokémon saa tason ja oppii liikkeen Silver Wind.

Tehtävä 2:

Kylän generaattori on temppuillut ja lopulta se sitten sanoi sopimuksensensa irti. Pienelle kylälle se on kuitenkin välttämätön vempele, eikä ammattikorjaajaa ole lähimainkaan. Keksi keino korjata/korvata generaattori, niin sinua palkitaan TM Shock Wavella.

Zoisite Village tehtävineen Chaon käsialaa. Myös kakkukuvan on taiteillut Chao.

 


Chromium Route

Chromium Route on pitkä reitti, joka kulkee Trona Townista Arkose Cityyn. Sitä pitkin kulkiessa maisema ehtii vaihtua pariin otteeseen ja siksi onkin hyvä varautua kunnolla ja ottaa kartta mukaan, mikäli aikoo ylittää paikan jalan. Trona Townista lähtiessä reitti on tasaista ja helppokulkuista, tie on leveä ja ympäröivä sekametsä valoisaa, mutta Arkose Cityä lähestyessä liikkuminen vaikeutuu selkeästi.

Metsä sakenee, maasto alkaa olla kallioista, kumpuisaa ja vaikeakulkuista vaatien paikoittain jopa ihan kunnollista kiipeilyä – hyvä yleiskunto tai vahvojen pokémonien apu on tällä reitillä hyvinkin suositeltavaa. Metsässä tarpominen ottaa voimille, eikä asiaa auta lainkaan se, että Chromium Routen poikki virtaa voimakkaasti kuohuvia koskia, jotka voi ylittää vain huteria siltoja pitkin. Nämä sillat tuskin antavat periksi, mutta huojuvat varmasti senkin edestä, joten heikkohermoisemmilla voi olla edessä hankalat paikat. Reitti on kuitenkin hyvin suosittu Arkose Cityyn pyrkivien matkailijoiden sekä huimapäisten kouluttajien keskuudessa, todennäköisesti voit myös törmätä monenlaisiin villipokémoneihin täällä kulkiessasi.

Chromium Route on Shinkun käsialaa.

 


Arkose City

Aikoinaan syvälle metsän siimekseen perustettu metsästäjä- ja keräilijäkylä on vuosikymmenien kuluessa kasvanut eloisaksi ja moderniksi kaupungiksi. Arkose Cityä ympäröivä ainutlaatuinen luonto on kuitenkin myöhemmin rajoittanut asuinalueen laajenemista viranomaisten määräyksestä. Holmium Routella elävien pokémonharvinaisuuksien lisäksi kaupungin itäpuolella rannikon tuntumassa kasvaa valtavia mammuttipetäjiä, jotka ovat mantereen vanhimpia puita ja siten hartaasti suojeltuja. Osa etelässä virtaavista koskista on myös pyritty säilyttämään luonnontilassa, joten kaupunki ei ole voinut padota niitä sähkövoiman tuottamiseen.

Rakentamisrajoituksista johtuen Arkosen keskusta-alue on muihin suurkaupunkeihin nähden varsin suppea. Kerrostalot ja ostoskeskukset muuttuvat taajamaan päin suunnatessa yllättävän nopeasti alppimajojen tyylisiksi rakennuksiksi. Kaupunki kuitenkin houkuttelee paljon retkeilijöitä ja lomailijoita, jotka haluavat tulla rauhoittumaan luonnon ääreen tai hankkimaan uusia elämyksiä esimerkiksi koskenlaskun parissa.

Matkailusta onkin muodostunut merkittävä elinkeino Arkosen asukkaille. Moni yrittäjä kilpailee asiakkaista järjestämällä opastettuja patikointiretkiä erämaahan tai vuokraamalla tarvikkeita melontaa ja koskenlaskua varten. Metsänvartijat ovat pystyttäneet alueille autiotupia ja muita leirintäalueita, joissa tulenteko on sallittu. Nuoria ja perheellisiä taas vetää kaupunkiin erityisesti Arkosen eteläpuolelle pystytetty seikkailupuisto köysikiipeilyratoineen.

Seikkailupuiston läheisyydessä sijaitsee myös 8. sali, jonka ottelukentällä salipäällikkö Vega ja muut lentotyypin pokémoneihin erikoistuneet kouluttajat järjestävät aika ajoin näyttäviä lentoesityksiä.

Tehtävä 1:

Vieraile pokémoniesi kanssa Arkosen seikkailupuistossa! Kukin kiipeilyradan läpäissyt pokémon saa palkkioksi yhden karkin (Rare Candy tai tyyppikarkki), mikäli kuvailet tarpeeksi jokaisen namua tavoittelevan tiimiläisen suoriutumista esteillä.

Tehtävä 2:

Kuulet eräältä paikalliselta asukkaalta, että yhtä Arkosen leirintä-alueista on jo viikkotolkulla riivannut ongelma, joka sanan kiiriessä on karkoittanut retkeilijöitä huolestuttavissa määrin. Alueella telttailevien omaisuutta on nimittäin kadonnut ja turmeltu öisin! Viranomaiset eivät ole vielä onnistuneet selvittämään tilannetta, minkä vuoksi tihutöiden takana olevan syyllisen kiinnijäämiseen johtavista tuntomerkeistä on luvattu mehevä palkkio.

Yövy leirintäalueella ja viritä rötöstelijälle ansa selvittääksesi, kuka tai mikä on sabotaasin takana. Asian ratkaisemisesta saat 40 lanttia extraa ja valitsemasi tyyppiboosterin.

Arkose City tehtävineen Chidorin käsialaa.

 


Holmium Route

Arkose Cityn ja Muscovite Townin välillä kulkeva metsäinen reitti. Varsinainen reitti on sankan sekametsän läpi kulkeva polku, jota on aika helppo seurata — mutta silti moni eksyy matkalla? Puusto on pääosion kuusta ja mäntyä, mutta alueella kasvaa myös koivuja, tammia ja vaahteroita. Metsä on niin tiheää, että aurinko ylettää metsänpohjalle vain talvisaikaan, kun puut ovat varistaneet lehtensä.

Reitti kuhisee villipokémoneja, ja täältä voi löytää monia harvinaisiakin lajeja, joita ei muualla Diamandiassa näe. Myös shinypokémoneihin törmääminen on täällä todennäköisempää kuin muualla, ja mitä kauemmas polulta eksyy metsän siimeksiin, sen todennäköisemmin kohtaat jotakin harvinaista! Juuri pokémonharvinaisuuksien takia Holmium Routen luonto on rauhoitettu, ja aluetta kohdellaan kuin valtavaa kansallispuistoa.

Huhutaan, että mikäli eksyy Holmium Routelle, ei koskaan löydä takaisin. Eksyneiden matkailijoiden sielut jäävät ikiajoiksi jumiin metsään. Jossakin päin metsää on huhupuheiden mukaan pieni temppeli ja alttari, jossa voi rukoilla metsän henkiä ja suojelijapokémoneja.

Tehtävää:

Kirjoita luku, jossa hahmosi tiimeineen eksyy reittiä ympäröivään metsään. Tarinaan täytyy liittyä joko Morelullit tai Phantumpit kehittyneine muotoineen. Mitä paremmin hyödynnät valitsemasi lajin dexentryjä, sen suurempi palkkio. Rahallisesti tädit arvioivat sinulle palkkioksi 0–70 lanttia. Lopullinen rahapalkkio tehtävästä on arvosteluiden keskiarvo.

Holmium Route tehtävineen Namin keksimä.

 


Muscovite Town

Muscovite Town on noin 2500 asukkaan pikkukaupunki, joka sijaitsee saaren karulla ja kallioisella pohjoisrannikolla. Seudulla tuulee usein ja navakasti. Kaupunki on levittäytynyt rantajyrkänteen yläpuolelle, sillä ammoisina aikoina tapahtuneet merirosvohyökkäykset ajoivat asukkaat hakemaan suojaa törmien takaa.

Rinteeseen laajentuneet rakennukset ovat värikkäitä, ja kaupunki on täynnä sokkeloisia pikkukujia. Rappusten kapuamiselta ei voi välttyä, ja paikalliset hymähtelevät hyväntahtoisesti puuskuttaville turisteille. Mukavuudenhaluisimmille kävijöille on tarjolla Gogoat-kyyditystä.

Kaupungista pääsee laskeutumaan kapeaa ja jyrkkää hiekkatietä pitkin pieneen kalastajasatamaan. Kivikkoisella merenrannalla kerrotaan myös olevan lukuisia luolia, jotka peittyvät osittain tai kokonaan nousuveden aikaan. Uskaliaimmat seikkailijat tutustuvat niihin vuoroveden ja jopa maanvyöryjen uhalla.

Tehtävää:

Satut kuulemaan, kuinka iäkäs tarinaniskijä viihdyttää kylän lapsukaisia. Vanhus kertoo, että johonkin merenrantaluolaan on muinoin haudattu merirosvoaarre. Eräs pikkutyttö innostuu tarinasta niin paljon, että haluaa ehdottomasti lähteä etsimään kätkettyjä kalleuksia. Syystä tai toisesta lupaudut tyllerön matkaan.

Kirjoita tarinassasi, kuinka avustat tyttöä etsinnöissä. Ota huomioon rannan haastavat olosuhteet. Piilotetusta kätköstä löytyy kehitys- tai megakivi (saat valita haluamasi) sekä 70 lanttia. Huomioi myös, että pikkutyttö tahtoo tietenkin oman osansa saaliista! On sinun päätettävissäsi, kuinka tilanteen ratkaiset - saako napero osuutensa vai jääkö hän nuolemaan näppejään? Mikäli kyläläiset saavat kuulla, että olet heittäytynyt epäreiluksi lapsiparalle, voi heidän suhtaumisensa olla ärhäkkää.

Muscovite Town on Nivan ideoima.

©2019 Tätikerho - suntuubi.com