Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Sääntöjä ja

linjauksia

 

1. Pokémonit ja tiimi

Täti voi ottaa uuden pokémonin, mikäli profiilissa on pokémoninhankkimislupa/-lupia. Tiimiin pokémoneja voi saada maksimissaan 10 yksilöä.

Hankkimisluvat säilyvät, kasautuvat ja määriytyvät seuraavan taulukon mukaan:

Lukuja Monesko moni Uusi aik. mukana
0 Eka, startteri luvussa 1
2 Toka luvussa 3
5 Kolmas luvussa 6
7 Neljäs luvussa 8
10 Viides luvussa 11
13 Kuudes luvussa 14
16 Seitsemäs luvussa 17
20 Kahdeksas luvussa 21
25 Yhdeksäs luvussa 26
30 Kymmenes luvussa 31

Käytännössä siis tiimin toinen pokémon voi tulla mukaan aikaisintaan luvussa kolme, koska toisen pokémonin hankkimiseksi täytyy olla kirjoittanut ainakin kaksi tarinaa. Pokémoneja on mahdollista ottaa useita kerralla, mikäli pokémoninhankkimislupia on kertynyt (eli ei ole ottanut uutta heti kun se on mahdollista).

On puhtaasti tädin päätettävissä, miten hän haluaa pokémoninsa ottaa. Pyydystämällä, ystävystymällä, ryöstämällä... it's up to you, gurls.

Huom! Kun ilmoitat tätikirjaan uuden pokémonin tiedot, ilmoita myös pallo, jonka otukselle annat. Ilman ostettua/tiedoissa jo olevaa palloa et voi ottaa uutta pokémonia, vaikka sinulla olisikin pokémoninhankkimislupa!

 

2. Jännävärit ja erityispiirteet

Jokainen voi ottaa yhden normaalin shinyn (niitä, mitä voi saada pokémonpelissä) ja yhden täysin haluamakseen kustomoidun värisen. Kustomoitu voi olla myös pelin shiny, jolloin tiimissä voi olla enintään kaksi normishinyä. Väritys vaikuttaa vain ulkonäköön, esimerkiksi jäiseksi värjätty Meowth ei opi jäätyypin iskuja. Jääkarkkia turpaan vain, jos sellaista haluaa.

Sekä normaalin shinyn tai custom shinyn voi ottaa missä välissä vain, kun omia shinylupia ei ole vielä käytetty ja on lupa hankkia pokémon. Koko tiimi saa toki olla myös normaaliväritteinen.

Pokémoneilleen saa lisätä erityispiirteitä, kunhan ne eivät ole liian spessuja tai luonnottomia. Esimerkiksi silmien väri, arvet, muut vammat ym. ovat ok. Jos haluat pokémonillesi esimerkiksi toisen pään, keskustele siitä eka.. pls. :D

 

3. Millainen uusi tiimiläinen aluksi on?

Aloituspokémon on tasolla 5. Tästä eteenpäin uuden lunastettavan tiimikaverin leveli määrittyy seuraavan taulukon pohjalta (kt = tiimin keskitaso):

Keskitaso Uuden pokémonin leveli
0–10 kt-2
11–20 kt-3
21–30 kt-4
31–100 kt-5

Mikäli tiimin keskitaso ei ole kokonaisluku, vaan esimerkiksi 14,75, käytetään keskitason lattiafunktiota (eli pyöristetään lähimpään kokonaislukuun, joka on keskitasoa pienempi, esimerkikin tapauksessa uusi pokémon olisi tasolla 14-3=11).

Uusi pokémon on pääsääntöisesti ensimmäisessä muodossaan. Jos keskitaso sallii, pokémon voi olla myös kehittynyt (tasoilla kehittyvät pokémonit, esimerkiksi jos keskitaso on 25, voit saada Mareepin sijasta Flaaffyn jne.). Näissä tapauksissa alemman keitysmuodon valitseminen on toki myös mahdollista.

Uuden pokémonin onnellisuus on alussa 0/50. Sen osaamat hyökkäykset määrittyvät levelien mukaan Ultra Sunin/Moonin learnseteistä. Learned by evolution -iskut (näkyy listoissa lv1 esimerkiksi kivillä kehittyvillä moneilla) pokémon oppii kehittyessään.

 

4. Tarinapalkkiot

Tädit arvostelevat julkaistun tarinan kuukauden kuluessa tarinan saapumispäivästä. Tämänkin jälkeen kommentointi on suotavaa, mutta palkkioihin vaikuttavat vain aikarajan sisällä annetut arviot.

Tarinalla täytyy olla ainakin yksi arvostelu. Salihaasteet ovat poikkeus, niissä on oltava ainakin kolme arvostelua, jotta voittaja voidaan päättää. Varsinainen tarinapalkkio on aikarajan sisällä tulleiden arvostelujen keskiarvo. Tasot ja rahat pyöristetään kokonaislukuun normaalin pyöristyssäännön mukaan.

Tasoja tarinasta voi antaa 0 – 3 per pokémon (Exp. Sharella +4lv mahdollinen), onnellisuutta 0 – 5 per pokémon (Soothe Bellin kanssa +6op mahdollinen). Onnellisuuspisteet annetaan kokonaisina ja levelit puolen levelin tarkkuudella, eli esimerkiksi palkkioksi voi ehdottaa +0,5lv tai +2,5lv. Levelien kanssa painotetaan pokémonin omaa aktiivisuutta tarinassa (erityisesti tietenkin otteluita, mutta myös muu toiminta on levuilla palkittavaa!).  Onnellisuuspisteiden arvioinnssa tarkastellaan pokémonin vuorovaikutusta kouluttajaansa.

Rahaa voi antaa 0 – 100 lanttia. Rahaa saa suunnilleen 10 lanttia/500 sanaa tarinaa, mutta jos luku on erityisen hyvä, arvioon voi lisätä oman maun mukaan 5 – 20 lanttia!

Rohkeasti arvioimaan kaikki tädit, ei se oo nii justiinsa! :>>

Esimerkki:

Täti kirjoittaa luvun. Kuukauden sisällä julkaisusta lukuun tulee seuraavat kolme arviointia:

Arvio 1: Jeesus +1lv, 4op ja Mooses +1lv, 3 op. Rahaa 30 lanttia.

Arvio 2: Jeesus +2lv, 3op ja Mooses +1lv, 3op. Rahaa 35 lanttia.

Arvio 3: Jeesus +1lv, 2op ja Mooses +2op. Rahaa 35 lanttia.

Luvusta profiiliin kirjattava lopullinen palkkio:

Jeesuksen levelit: 1+2+1=4/3 = 1,33.. eli +1,5lv
Jeesuksen onnellisuuspisteet: 4+3+2=9/3=3 eli +3op
Mooseksen levelit 1+1+0=2/3=0,66.. eli +0,5lv
Mooseksen onnellisuuspisteet: 3+3+2=8/3=2,66.. eli +3op
Rahat: 30+35+35=100/3=33,33.. eli 33 lanttia.

 

5. Onnellisuuskuvat

Alla taulukko onnellisuuteen liittyvien kuvien merkityksestä:

0–9 op Pokémonisi haluaisi olla mieluummin jossain muualla...
10–19 op Se alkaa sietää sinua.
20–29 op Se ei tiedä, haluaako olla kanssasi vai jossain toisaalla.
30–39 op Se pitää sinusta!
40–49 op Olet sille hyvin tärkeä.
50 op -> Se rakastaa sinua ja on hyvin uskollinen, onnittelut!
 

6. Legendaariset, megaevoluutiot, fossiilit ja eggit

Legendaaristen mestoja kartalla ei ole määritelty, vaan kirjoittaja saa itse päättää, mikäli legendaarisia kohtaa. Yksi tädin kymmenestä pokémonista voi olla legendaarinen, jos täti niin halajaa. Legendaarisen saamiseksi tädin tiimin keskitason tulee olla vähintään 20.

Jokainen voi saada yhden megaevoluution. Megaranneke ja -kivi pitää ostaa, rip lantit. Jotta pokémon voi megakehittyä, sen onnellisuuden täytyy olla ainakin 40/50.

Fossiilin tai eggin voi halutessaan ottaa "normimonin" tilalle, jos on pokémoninhankkimislupa taskussa. Sen voi kuoriuduttaa tai kehittää fosiilista milloin vain. Eggit kuoriutuvat aina paskoina sitten, varautukaa. Level 1, koska ne on vauvoja ja ne aloittaa tyhjästä. Eggi on itsemurha keskitasolle, mutta se on vapaaehtoista. Fossiilit ovat kehityksen jälkeen kohdassa 3 olevan levelitaulukon tasoisia.

 

7. Evoluutio, formit ja abilityt

Pääasiassa pokémon kehittyy, kuten se pelissäkin kehittyisi. Pokémonin tiedoissa tädin profiilissa lukee kehitystapa. Onnellisuudella kehittyvät pokémonit muuttuvat, kun onnellisuus on 40/50. Jos jonkun monin kehittyminen aiheuttaa pähkinöitä, pidetään mietintäkokous.

Jos pokémonilla on monta formia, saat valita, minkä niistä tahdot (esimerkiksi Vivillonin siivet, Shellos, Pumpkaboon koko).

Pokémonin abilityn saa valita vapaasti niistä, mitkä kyseiselle lajille ovat mahdollisia. Rajoituksena abilityihin se, että vain yhdellä tädin tiimiläisistä saa olla hidden ability.

Evoluutiossa pokémonin ability säilyy entisellään siinä tapauksessa, että sekä ylemmällä että alemmalla kehitysmuodolla voi olla tämä sama ability, joka alemmalle kehitysmuodolle on valittu. Muutoin ability vaihtuu tädin valinnan mukaan (ei hiddeniin). Kun pokémon, jolla on hidden ability, kehittyy, uuden evoluution ability on myös hiddeni.

 

8. Statsit profiilissa: nature, characteristic

Naturet ja chara vaikuttavat statseihin, jotka merkitään pokémonin tietoihin profiilissa. Esimerkiksi jos tädillä on Espeon, jolla on naive nature (speed+,  sp.def. -) ja luonnekuvauksena Alert to sounds (speed), ovat Espeonin statsit muutoin base statsien mukaiset, paitsi speed on +15 baseen ja sp.def. on -10 baseen.

Characteristic lisää statsiin siis +5, nature lisää +10 ja vähentää -10. Kaupan statsimarjat lisäävät baseen +10.

Statsit, jotka ovat pisteiltään alle 60, merkitään punaisella. Statsit välillä 60–99 merkitään keskinkertaisina värillä oranssi ja 100+ ovat hyviä eli vihreitä.

Naturea ja characteristicia ei saa myöhemmin muuttaa, ellei ole jotain erityisen painavaa syytä. Tästä pitää kuitenkin ensin keskustella muiden kanssa.

 

9. Profiilien päivittämisestä

Täti päivittää pääasiassa omaa profiiliaan. Luonnekuvauksia ja muuta vapaata tekstiä saa muokata niin halutessaan, mutta ei sitten koko ajan venkslata niiden kanssa. Näitä saa tietenkin muuttaa vain omassa profiilissaan.

Ostokset, tarinapalkkiot ym. voi lisätä myös toinen täti. Päivittäminen pitää kirjoittaa Uusimmat päivitykset -kenttään, joka sijaitsee Tädit-osiossa. Päivitys kirjoitetaan muodossa:

05.06.2018: Lisäsin Mooseksen 3. luvun palkkiot sekä kirjasin suoritetun kirjoitushaasteen -Jeesus.

 

©2019 Tätikerho - suntuubi.com